Space1
Space2
Space3
space4 HTML tutorial

Νίκος Τέλωνας:Ταξίδι σε χρόνια Λησμονημένα

Amfiloxia,Amfilochia,Αμφιλοχια,MyAmfilochia,MyAmfiloxia
Το ταξίδι στη Ιστορία της Αμφιλοχίας …το ταξίδι στη Φαντασία ξεκίνησε
στο βιβλίο του πρώην Δημάρχου Αμφιλοχίας και συγγραφέα Νικολάου Τέλωνα "Ταξίδι σε χρόνια λησμονημένα. Αμφιλοχία (Καρβασαράς) 1829-1944″,
Ναι… ήταν υπέροχα … ήταν μοναδικά στην παρουσίαση (και στην Αμφιλοχία) του βιβλίου της Ιστορίας της πόλης μας από τον ίδιο το συγγραφέα .
Σε μια κατάμεστη αίθουσα πλημμυρισμένη από συναίσθημα και δίψα για ιστορικά ακούσματα από τα χείλη του μοναδικού ίσως ερευνητή και συγγραφέα συμπολίτη.
Μετά από την παρουσίαση και τον πρόλογο του έργου του, από διακεκριμένους Καθηγητές και Ιστορικούς το λόγο πήρε ο Κος Τέλωνας ο οποίος σε κλίμα συγκίνησης και καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους που κατέκλεισαν την αίθουσα του Δημαρχείου με λόγια γεμάτα ιστορική γνώση μας παρουσίασε το βιβλίο του, που από την πρώτη μέχρι την τελευταία λέξη της ομιλίας του ,κράτησε το ενδιαφέρον του κόσμου αμείωτο.
Στο βιβλίο του καταγράφει με αξιοσημείωτες λεπτομέρειες την ιστορία αυτού του τόπου που μετά από πολύ κόπο και αναζήτηση κατάφερε να τα αποτυπώσει σε αυτό το υπέροχο β9ιβλίο.
Είναι μια προσπάθεια καταγραφείς σε χαρτί της ιστορίας της πόλης που δεν μπορείς πουθενά αλλού να διαβάσεις.
Ένα βιβλίο που αναδεικνύει στα λεγόμενα του τις ένδοξες και ιστορικές ημέρες της Αμφιλοχίας.
Διάβασε το αν θές να μάθεις για τον μεγάλο ιστορικό ρόλο της πόλης μας στα δύσκολα χρόνια μετά την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό.
Διάβασε το αν θές να μάθεις για τους Ιστορικούς Ηγέτες που ανέδειξε αυτός ο τόπος στα δύσκολα χρόνια κατά και μετά την ίδρυση του Νέο Ελληνικού κράτους.
Με ένα πλήθος ιστορικών αναφορών και φωτογραφιών ανεκτίμητης αξίας μιας άλλης εποχής που για πρώτη φορά βλέπουν το φώς της δημοσιότητας σε ταξιδεύει σε χρόνους λησμονημένους μεν, αξιομνημόνευτους και ηρωικούς δε.
Προσωπικά έμεινα γοητευμένος από το πλήθος και τη λεπτομερή γνώση της ιστορίας μας από τον αγαπητό μας συγγραφέα και φίλο (ας μου επιτρέψει αυτή την έκφραση ο Νίκος)
Το πρώτο μου βάπτισμα βέβαια στις γνώσεις στο ζήλο και στην Αγάπη που τρέφει για την πόλη μας ο Κος Τέλωνας το πήρα με την ιστορική του συζήτηση μαζί μου για την ιστορία της Αμφιλοχίας στο AMFILOXIA-TV το 2012.
Κλείνοντας αυτή την αναφορά μου σε αυτό το μεγάλο έργο του Κου Τέλωνα θέλω απ την πλευρά μου να τον ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μου έδωσε να μάθω εγώ προσωπικά,τα παιδιά μου αλλά και όλη η πόλη από πού ερχόμαστε, ποιοι είμαστε και που πάμε.
Εύχομαι το βιβλίο σου φίλε και αγαπητέ Νίκο να είναι καλοτάξιδο και το παράδειγμα σου να το μιμηθούν και οι νεώτερες γενιές ακολουθώντας το δικό σου ήθος και πάθος ως ένα φωτεινό μονοπάτι.

Σε ευχαριστώ πολύ



Δημοσίευση σχολίου

Ολα τα σχόλια εμφανίζονται μετά την έγκριση του διαχειριστή.Μπορείτε να σχολιάσετε κόσμια για όποιο θέμα σας ενδιαφέρει αλλά κανένα μήνυμα με προσβλητικό, ακατάλληλο ή εκ του πονηρού περιεχόμενο δεν θα εμφανιστεί.

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.